Mer eller mindre färdiga Lightyear 0 säljs på auktion

Och andra prylar till elbilar.

Tidigare i år gick nederländska Lightyear i konkurs. Företaget hade under lång utvecklat 2,5 miljoners-elbilen Lightyear 0 som är utrustad med solceller. Produktionen började så sakta rulla igång mot slutet av förra året, med planen att leverera de första bilarna i år. Men så blev det inte.

Nu säljer konkursboet ut en rad mer eller mindre färdiga Lightyear 0. Alla bilarna befinner sig i helt olika stadier, det är allt från prototyper till valideringsfordon. En del av bilarna går till och med att köra (i låga hastigheter) efter en knivig uppstartsprocedur.

Men det är inte bara bilar som finns på auktion. Konkursboet auktionerar också ut en hel del komponenter. Det rör sig om allt från batterier, elmotorer, kablar, drivenheter och chassin som det går att buda hem.

En given dröm för hemmabyggaren eller den som ska konvertera en bil till elbil? Totalt är det 163 artiklar som auktioneras ut på nederländska auktionssajten Troostwijk.

Lightyear är tillbaka

Trots konkursen har grundarna bakom Lightyear inte gett upp. Inför påsk kom beskedet att Lightyear är tillbaka och denna gången är det fokus på Lightyear 2. En prisvärd familje-elbil med ett riktpris på 40 000 euro. Den ska genom solceller erbjuda 800 kilometer i räckvidd mellan laddningarna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.