Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Mer effekt till Polestar 2 genom trådlös uppdatering

Polestar följer i Teslas hjulspår och erbjuder nu en mjukvaruppdatering till elbilen Polestar 2 som ska ge mer effekt. Uppdateringen kommer i slutet av november, kostar 10 000 kronor och erbjuds till den som köpt en Polestar 2 Long range Dual motor.

Med uppdateringen ökar effekten från 300 kW (408hk) till 350 kW (476hk). Polestar skriver att man genom uppdateringen får mer effekt vid acceleration i spannet 70–130 km/h. Sprinten 0-100km/h går på 4,4 sekunder istället för 4,7 sekunder.

Med uppdateringen får man också ett dekalpaket för att ersätta dörrdekalerna med korrekta motorspecifikationer. Dessutom får man ett litet emblem till bilens grill som ska märka ut att bilen har ett par extra hästkrafter.

Uppdateringen går att köpa via Polestars butiker och finns tillgängliga för de som köpt sin bil kontakt eller med lånefinansiering. Leasing- eller vagnsparkskunder kan idag inte köpa uppdateringen.

Polestar förtydligar att detta är en sanktionerad uppdatering som inte påverkar garantier eller serviceintervall. Däremot behöver man registreringsbesikta bilen för att få den nya effekten godkänd. Man bör också stämma av med Transportstyrelsen om registreringen påverkar den väntande klimatbonusutbetalning, påminner Polestar.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

I förra veckan började det komma indikationer på att världspremiären för den elektriska Folkabussen närmar sig. Genom en reklamfilm som Allt om Elbil fick...

Elbil

Efter att under många år ha setts som en pionjör inom elbilar med Nissan Leaf är det dags för Nissan att öka takten ytterligare....

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons