McDonald’s ska dubbla antalet snabbladdare i år – fler snabba 150 kW-laddare

McDonald’s Bålsta.

Allt fler laddar sin elbil hos McDonald’s. Under årets fem första månader laddades det nästan lika mycket som under hela 2021. Översatt i en siffra har det laddats el till ungefär 9,8 miljoner kilometers körning.

McDonald’s växlar nu upp utbyggnadstakten av snabbladdare i anslutning till sina restauranger. Utbyggnaden gör man tillsammans med partnern Recharge och målet är att fördubbla antalet laddplatser i år.

Hittills i år har McDonald’s öppnat 30 nya laddplatser i samarbete med Recharge. Innan året är slut kommer 100 nya laddare att vara installerade. De nya laddarna ska kunna leverera en effekt på upp till 150 kW. Det innebär att en Volkswagen ID.4, Polestar 2 eller Audi E-tron kan ladda upp till 80 procent under ett 30 minuters restaurangbesök.

– Att fylla på batterierna, både sina egna och bilens, ska inte behöva innebära två separata stopp som gör resan längre än nödvändigt. Därför lägger vi nu i nästa växel för att bygga ut vårt laddnätverk till fler restauranger med över 100 nya laddplatser, säger Henrik Nerell, Miljöchef, McDonald’s.

– Och i princip alla nya laddare kommer att vara supersnabba på 100 kilowatt och uppåt. Innan året är slut kommer vi erbjuda möjligheten till elbilsladdning på över 90 av våra restauranger i landet, fortsätter Henrik Nerell.

McDonald’s vill också göra det enklare att betala för laddningen. Under 2022 kommer man på utvalda restauranger att testa helt nya betalningsmöjligheter. Till exempel betalning med kort och utan krav på registrering.

Finns vid de större vägarna

McDonald’s var tidigt ute med laddare till elbil. Den första laddaren installerade restaurangen 2009 och 2012 kom den första snabbladdaren. Med restauranger längs Sveriges alla större vägar och viktiga knutpunkter har McDonald’s blivit en populär laddestination.

– Det säljs fler laddbara fordon än någonsin men laddinfrastrukturen har halkat efter och därför är vår fortsatta utbyggnad viktig. Våra restauranger ligger strategiskt, har långa öppettider och uppskattad kringservice. Det är roligt att fler laddar sin bil på McDonald’s, avslutar Henrik Nerell.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.