Mazdas första elbil troligen fångad på bild i Norge

Mazda har tidigare berättat att de kommer lansera en elbil 2020, men trots att det bara är ett år bort så har den japanska biltillverkaren varit mycket hemlighetsfull. Fram tills nu.

En uppmärksam person såg i dagarna en glimt av vad som troligtvis är Mazdas kommande elbil i Oslo. Trots att loggan på grillen är övertejpad går det att urskilja Mazdas logotyp.

Enligt norska tek.no har Mazda PR-chef i Norge bekräftat att de har ett pågående elbilstest i Norge, men han har ingen ytterligare information att delge för tillfället.

– Tyvärr kan jag för tillfället inte delge någon mer information än att vi har elektriska testfordon dolda under karossen på den kommande CX-30 som just nu är ute och kör, säger PR-chef Petter Chr. Grüner Brinch till Tek.no.

Fotografen är helt övertygad om att det är en elbil han såg, då den lät ungefär som en Renault Zoe. Likaså saknar bilen ett avgasrör, vilket också pekar på att det är en elbil.

Om det är just Mazda CX-30 som blir elbil, eller något annan modell återstår att se. Tidigare i veckan säger fotografen att han såg ytterligare en liknande maskerad elbil från Mazda, men i en större storlek som mer motsvarar Mazda CX-5 i storlek..

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.