Mazda kommer lansera tre nya elbilar fram till 2025

Mazda planerar att lansera tre nya elbilar fram till 2025. Det avslöjar Mazda idag när de presenterade sin accelererade elektrifieringsplan.

Sortimentet av nya elbilarna kompletteras med fem hybrider och fem plugin-hybrider. Elbilarna som lanseras fram till 2025 kommer att bygga på en gemensam plattform med hybriderna.

Mazda arbetar också på ytterligare en plattform som är helt dedikerade till elbilar. Den kommer kunna husera ett antal olika elbilar i flera olika storlekar och karosstyper. De modellerna kommer dock inte lanseras förrän mellan 2025 och 2030.

– Vi har idag ingen möjlighet att ge mer information om dessa nya modeller, men vi ser fram emot att dela mer information med våra svenska kunder så snart vi kan, säger Johan Lagerström, PR och Produktansvarig på Mazda Motor Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.