Elbilen från Mazda är här: Mazda MX-30 – från 349 900kr

Mazda har lanserat sin första elbil Mazda MX-30. Modellen utmärker sig med bakhängda ”freestyle-dörrar” och en stilren interiören av ekologiska material. Målet är att bli hushållets andrabil.

Elbilen är utrustad med ett batteri på 35,5 kWh vilket ska ge en räckvidd på omkring 200 km. Redan nu går en Mazda MX-30 First Edition att förhandsreservera i Sverige. Priset startar på 349 900kr. De första bilarna kommer nå återförsäljare i september 2020.

– Vi har fokuserat våra resurser på att få fram en elbil som vi förutspår blir en andrabil där vår bils räckvidd passar väl för våra kunders behov, säger Yasuhiro Aoyama, Vd för Mazda Europa.

Mazda har försökt skapa en avskalad interiör under parollen ”less is more”. I interiören finns en högre grad av miljövänliga material och riktigt läder är i stor utsträckning ersatt av icke-animaliskt läder. Bilens mittkonsol är till viss del inklädd i kork, en blinkning till Mazdas historia. Från början var Mazda nämligen ett företag som tillverkade kork när det grundades 1920.

Lanseringsversionen Mazda MX-30 First Edition är utrustad med bland annat 18” lättmetallfälgar, adaptiva LED-strålkastare, adaptiv farthållare, head-up display som projicerar i vindrutan. Därtill ingår också en serie aktiva säkerhetsfunktioner, berättar Mazda.

Batterikapacitet35,5 kWh
RäckviddCa 200 km (WLTP)
DC-laddningCCS (50 kW)
AC-laddningOmbordladdare 6,6 kW
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.