Mazda förnyar elbilen Mazda MX-30 – får snabbare laddning

Mazda förnyar sin elbil MX-30 till sommaren. Den största nyheten är snabbare laddningen. Det gäller både vid normalladdning och snabbladdning.

Den tidigare ombordladdaren tillät laddning med 1-fas och 6,6 kW. Den ersätter Mazda nu med en ombordladdare som klarar upp till 11,2 kW 3-fas. En lägsta nivå som är standard på de flesta elbilarna idag.

Vid snabbladdning ökar den maximala effekten från dagens 40 kW till 50 kW. Det är i branschen ganska långsamt, men MX-30 har också ett relativt litet batteri på endast 35,5 kWh. Att ladda upp till 80 procent tar ungefär en halvtimme.

Mazda har också uppdaterat det artificiella motorljudet som ska ge föraren akustisk feedback för hur mycket vridmoment som tillförs när bilen accelererar. Det nya ljudet beskriver Mazda som mer harmoniskt, men går också att avaktivera för den som vill det.

Interiört får Mazda MX30 en visuell uppdatering i form av nya klädsel- och panelval. Exteriört tillkommer tre nya färger som kan kompletteras med svart tak och sidostolpar.

Priserna behålls oförändrade. Det startar på 432 900 kronor med privatleasing från 2 495 kronor per månad som alternativ.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.