Maxus eT90 blir Sveriges första el-pickup: ”Kommer snart”

Det ser ut som det blir den kinesiska biltillverkaren Maxus som blir först med att lansera en eldriven pickup i Sverige och Europa. Snart introducerar nämligen biltillverkaren Maxus pickupen eT90 i Sverige.

Detaljerna kring modellen är idag knapphändiga från officiella svenska källor. Där får vi veta att den är femsitsig och att den ”kommer snart”. Vi får också se flera nya bilder på modellen.

Brittiska SAIC Maxus är däremot mer frikostiga kring detaljerna. De berättar att pickupen är utrustad med en elmotor på bakaxeln med en effekt på 150 kW (201 hk). I bottenplattan sitter ett batteri på 88,55 kWh som ska ge en räckvidd på upp till 320 kilometer (vid stadskörning). Några uppgifter om hur snabbt pickupen snabbladdar får vi däremot inte.

Enligt de brittiska källorna ska pickupen kunna lasta upp till 740 kilo på flaket som mäter 1 485 x 1 510 x 530 millimeter.

PlanetAuto har haft möjlighet att kolla in pickupen i samband med att den visats upp på en bilmässan i Storbritannien:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.