Maserati visar första bilderna på helt eldrivna GranCabrio

Tidigare under oktober premiärvisade Maserati den prestandapackade sportbilen GranTurismo Folgore. Nu lurar nästa elbil runt hörnet och denna gången får den ett öppet tak.

Maserati planerar nämligen att lansera en helt eldriven cab. Idag får vi se de första bilderna på Maserati GranCabrio.

Lanseringen av GranCabrio är planerad till nästa år. Just nu genomgår prototypmodellerna omfattande tester både på bana och publika vägar, berättar Maserati.

Maserati delar inte med sig av några detaljer om prestandan idag. Vi kan däremot anta att den kommer få ungefär samma prestanda som Grand Turismo Folgore. Det skulle betyda en effekt på 560 kW (760 hk), toppfart på 320 km/h och 0-100 km/h på 2,7 sekunder.

Fler elbilar kommer följa från Maserati. Den italienska biltillverkaren har beslutat att erbjuda minst en elbil i varje segment till 2030.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.