Maserati utvecklar elbil med distinkt ”motorljud” – lyssna här

Biltillverkaren Maserati ska elektrifiera sitt modellutbud med rena elbilar. Utvecklingen av den nya drivlinan är redan påbörjad och Maserati har redan byggt flera testbilar.

Maserati befinner sig just nu i vad de beskriver som en experimentell fas. I den fasen ingår också att ta fram en unik och distinkt ljudsignatur för de kommande elbilarna. Ljudet för elbilarna är tänkt att bli lika väl förknippat med Maserati som ljudet på deras bilar med förbränningsmotorer.

– Våra kunder kommer njuta av alla fördelar med 100% elektriska framdrivning som kombinerar körglädje, komfort och prestanda med ett unikt och omisskännligt ljud, skriver Maserati.

Kommande Maserati GranTurismo och GranCabrio kommer bli varumärkets första bilar att lansera som elbilar. Hur de kommer låta? Ljudet kan du höra i videon nedan:

https://youtu.be/zloJiVelBp4
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.