Maserati tar försiktiga steg mot eldrift – ren elbil 2020

Konceptbilen Maserati Alfieri, sägs komma i en eldriven version.

Alla Maserati kommer vara eldrivna på något sätt från och med 2019. Det säger Sergio Marchionne, Vd för bolaget FCA där Maserati ingår. Troligtvis rör det sig om hybridbilar inledningsvis och därmed verkar Maserati gå på samma spår som till exempel Volvo sagt att de kommer göra från 2019.

 – För att ge en indikation var vi är idag inom koncernen [..] Det finns inget hinder för oss som koncern att engagera oss i en sådan utvecklingsresa som Tesla hittills gjort. Vi har, som ni vet, varit motvilliga att ta oss an den vägen innan vi sett en säker väg framåt. Vi har idag kunskapen, att i alla fall låta ett av våra varumärket, och då särskilt Maserati, på ett effektivt sätt att bli helt elektrifierade, sa Sergio samband med en stämma, enligt Autoblog

Men 2020 vet vi att vi kommer få se en helt eldriven bil från Maserati. Nämligen Maserati Alfiere, som första gången visade upp som koncept 2014.

Maserati Alfieri Electric.
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.