Maserati lanserar vräkig eldriven motorbåt

Maserati har lite halvt under radan lanserat flera elbilar under de senaste åren. Allt från lyxsuven Grecale till fräsiga cabben Maserati GranCabrio. Nu ger sig Maserati ut på havet med båttillverkare Vita Power.

De två har tillsammans tagit fram elbåten Tridente som en ”förlängning till Maseratis elektrifieringsstrategi”. Elbåten mäter 10,5 meter och är perfekt för den som vill glida runt längs kustremsorna.

Ombord finns en motor som levererar 450 kW (600 hk) och ger en marschfart på 25 knop, och en toppfart på 40 knop. Batteriet har en kapacitet på hela 252 kWh men hur länge det räcker kommuniceras inte. Att snabbladda det fullt ska däremot vara möjligt på under en timme.

Tridente har plats för 10 personer på däck och kan konfigureras med ett speciellt fokus på lugnare båtturer, eller optimeras för hastighet. Passagerarna kan dessutom njuta av ett stort soldäck i aktern, dusch och nå vattnet genom en badstege. Under däck finns en liten yta för den som vill ta en paus samt bekvämligheter som en toalett.

Båten kommer byggas i USA, men i övrigt framkommer inte några uppgifter om priser eller vilka marknader den kommer levereras på.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.