Maserati släpper nytt om sportiga elbilen GranTurismo Folgore med 760 hk

Maserati GranTurismo Folgore kombinerar sportbilsprestanda med en elbil lämpad för långa resor. Drivlinan erbjuder hög prestanda, god räckvidd och branschledande snabbladdning. Idag släpper Maserati nya detaljer om den sportiga elbilen.

Drivlinan bygger på en 800-voltsarkitektur vilket ska möjliggöra rejäla kraftuttag med tekniska lösningar som kommer från Formula E. GranTurismo Folgore får tre elmotorer för att maximera effektuttag.

Drivlinan ska kunna leverera upp till 560 kW, med en kontinuerligt kraftöverföring motsvarande 760 hästkrafter till hjulen. Toppfarten är 320 km/h och 0-100 km/h ska elbilen klara på 2,7 sekunder.

Batteripaketet på 92,5 kWh tar formen av bokstaven T och ska göra det möjligt att placera stolarna närmare marken. En dealbreaker för att kunna erbjuda en kompromisslös körkänsla enligt Maserati. Räckvidden är upp till 450 kilometer. Maserati noterar också ett Cd-värde på 0,26.

– Maserati GranTurismos unika batterilayout samlar batterimassan i mitten av elbilen, vilket minskar sidokrafterna och förbättrar fordonets smidighet vid kurvtagningar, förklarar Maserati.

Snabbladdning kommer att var möjlig med upp till 300 kW och att ladda på med 100 kilometer körning ska ta omrking fem minuter. Intervallet 20 till 80 procent kommer ta 18 minuter. AC-laddning är möjlig med upp till 22 kW.

För att hålla nere vikten är GranTurismo Folgore byggd med lättviktsmaterial som som aluminium och magnesium med förstärkningar av högpresterande stål. Vikten är ändå omkring 2 260 kg vilket är högre än en Tesla Model 3 (cirka 1800 kg).

Maserati GranTurismo Folgore blir fyrsitsig och trots den nätta storleken erbjuds i alla fall ett litet bagageutrymme som lastar 270 liter.

Bland tekniken i interiören lyfter Maserati idag fram ett egenutvecklat multimediasystem som innehåller infotainmentsystemet, en komfortdisplay som samlar huvudfunktionerna i ett integrerat pekskärmsgränssnitt, en digital klocka och Heads-up-display. Elbilen får också ett ljudsystem med 19 högtalare som lovar en klassledande ljudmässig 3D-upplevelse.

Säljstart sommaren 2023

Europa blir först ut att få den sportiga elbilen. Försäljningen ska starta sommaren 2023. Maserati uppskattar att priset kommer att landa på omkring 175 000 till 220 000 euro – alltså runt 2 miljoner kronor.

Tidigare har Maserati släppt en video på när komikern Sebastian Maniscalco kör en tidig konceptversion:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.