Mars: Försäljningen av elbilar ökade medan fossilbilarna tappade i statistiken

När BilSweden presenterar sin statistik för mars månad ser vi att nyregistreringarna av bilar på det stora hela minskade med 8,6 procent jämfört med samma period under förra året. Effekten på elbilar var dock den motsatta.

Andelen nyregistrerade elbilar ökade i mars med 10,9 procent jämfört med samma period förra året. Under månaden registrerades omkring 100 nya elbilar varje dag. Totalt 3 005 elbilar.

Tesla Model 3 toppade statistiken i mars, med omkring 1084 nya bilar. Därefter kom Audi e-tron med 315 bilar tätt följt av 310 stycken Renault Zoe.

– Andelen laddbara bilar (elbilar och laddhybrider) av de totala nyregistreringarna ökar kraftigt jämfört med ifjol. I mars var andelen 28,2 procent jämfört med 14,6 procent i mars förra året. Under första kvartalet i år var andelen laddbara bilar, dvs elbilar och laddhybrider, 27,9 procent jämfört med 13,3 procent samma period förra året, säger Mattias Bergman, VD på BIL Sweden.

Interaktiv graf: Sålda elbilar per månad

I den interaktiva grafen här nedan kan du se utvecklingen av elbilsförsäljningen från januari 2014 till mars 2020.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.