Mannen som ställde om Volkswagen från fuldiesel till elbilar har slutat

Igår gjorde Herbert Diess sin sista dag som koncernchef för Volkswagen Group. Han beskriver de senaste sju åren som de mest givande i hans karriär.

Sedan dieselskandalen 2015 har Herbert Diess lett arbetet med att skifta och ställa om Volkswagen till en mer hållbar framtid. Han har varit koncernens driftkraft och ansiktet utåt för den stora satsningen på elbilar och MEB-plattformen.

Herbert Diess avskedades plötsligt av styrelsen i somras av okända anledningar. Spekulationer har hävdat allt från dålig ledarstil till ett antal felbeslut.

Genom LinkedIn delar Herbert med sig av ett par sista tankar och tackar för sin tid som koncernchef:

– Framtiden för vår industri kan vara lysande men vi måste förändras snabbt. Vi har förändrats enormt och är på god väg. Tack för ditt förtroende och feedback. Det har varit ett nöje att arbeta med några av de bästa proffsen i vår bransch och utanför. Det var ett privilegium att få arbeta för de starkaste varumärkena inom bilar, lastbilar och cyklar, inom fartygsmotorer och på sistone även inom mjukvara, autonom körning och batteriteknik, skriver Herbert på LinkedIn.

Porschechefen Oliver Blume kommer nu att kliva in som koncernchef. Vad Herbert Diess ska ägna sig åt är inte känt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.