Man vandaliserar en Tesla – fastnar på Teslans kameror och åker fast

Om man överväger att vandalisera en Tesla kanske man ska tänka till både en och två gånger. Det fick en man i Lissabon lära sig den hårda vägen den här veckan.

I något sorts omotiverat illdåd gav sig mannen in för att repa en parkerad Tesla. Med nycklarna i högsta hugg gick han ett helt varv runt bilen och grävde djupt in i lacken.

Vad mannen inte visste var att Teslan kan spela in omgivningarna genom övervakningssystemet Sentry Mode. Det gjorde att både mannens illdåd och hans ansikte fastnade på film. Genom en efterlysning i sociala medier kunde mannen snabbt bli identifierad.

En familjemedlem till vandalen kände nämligen igen mannen på filmen och kontaktade ägaren till Teslan. Incidenten och den ursprungliga efterlysningen går att se i den inbäddade tweeten ovanför.

Klantiga tjuvar stjäl Tesla

Det är inte första gången som Teslas kameror och teknik räddar dagen. Youtube-kanalel Wham Baam Teslacam är ett illustrerande exempel på det. Där publiceras veckovisa videoklipp på händelser fångade av Teslas kameror.

Men även andra funktioner kan vara ett problem för de med ont uppsåt. För två år sedan fick australiensaren Annabelle Brett sin Tesla Model 3 stulen. Vad tjuvarna inte visste var att Annabelle kunde följa tjuvarnas färd i Tesla-appen.

Hon kunde dessutom försvåra för tjuvarna genom att begränsa hastigheten i bilen, hissa ner fönsterrutorna och tuta medan de försökte komma undan. Även de åkte så klart fast.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.