Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Politik

Målet: Stockholm innerstad ska bara tillåta elbilar 2030

I en debattartikel i SvD skriver det grönblåa styret i Stockholm om sina mål att göra Stockholm innerstad utsläppsfri till 2030. Det innebär att resor och transporter ska gå på el, enligt en debattartikeln. Bilar med ren eldrift ska premieras, och laddhybrider ska inkluderas om de kan koppla bort fossildriften med geofencing.

För att nå dit sätter man upp flera mål. Däribland ska hälften av alla stadens garageplatser ha laddningsmöjlighet inom tre år. Dessutom har man redan startat arbetet med att all gatuparkering ska ha laddutrustning till 2030.

– Vi ska säkerställa att stockholmarna, oavsett var i staden de bor, ska känna sig trygga med att gå över till elfordon, står det att läsa i debattartikeln.

Eldrift kan också minska trängseln. Företagsbilar och lastbilar som blir bullerfria kan sköta leveranser på natten vilket gynnar framkomlighet på dagen. Det gör det dessutom enklare för bilister och pendlare i kollektivtrafiken att komma fram i tid.

Dessutom vill man påverka regeringen och riksdagen att modernisera trängselskattesystemet och parkeringsreglerna. Det ska helt enkelt finnas incitament att köra på el istället för att man rakt av förbjuder fossilbilar.

En storskalig elektrifiering av fordonsflottan kommer också ge hälsofördelar. Minskade luftföroreningar kommer gör det mer hälsosamt och behagligt att vistas ute i en stadsmiljö fri från luftföreningar och buller.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Tesla har länge haft ett rekommendationsprogram där Tesla-ägare kan få belöningar genom att rekommendera andra till att köpa en Tesla. Belöningarna har varierat genom...

Elbil

I veckan rullade den första leveransklara pickupen Rivian R1T av produktionslinan i Normal, Illinois. Därmed vann Rivian kampen om att vara först om att...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons