Eldrivna Maxus Mifa 9 kommer till Sverige i år – minibuss som klarar 60 mil i stadstrafik

Maxus Mifa 9 är en lyxig eldriven minibuss med plats för sju till åtta personer. Maxus Sverige bekräftar idag att minibussen kommer till Sverige under året.

Ett batteri på 90 kWh ger en räckvidd på upp till 440 kilometer (WLTP). Vid stadskörning räknar Maxus med en räckvidd på närmare 600 kilometer. Den drivs framåt av en motor på 180 kW (240 hk).

Genom sin räckvidd, goda utrymmet och lyxiga interiören kan Mifa 9 bli en favorit hos taxichaufförer, spår Maxus Sverige. Mifa 9 mäter 5270 mm på längden, 2000 mm i bredd och har en höjd på 1840 mm. Hjulbasen är på 3200 mm.

– Vi ser fram emot att utöka vårt Maxus-sortiment med Mifa 9. Mifa 9 är en perfekt familjebil för dig som vill ha gott om plats samt har höga krav på utrustning och körkänsla. Detta är också en utmärkt bil för taxibranschen då du får cirka 60 mils räckvidd för stadskörning, säger Markus Lundevall, försäljningschef på Maxus Sverige.

Målet med Mifa 9 är att erbjuda en högteknologisk och lyxig atmosfär. Interiören är full med exklusiva detaljer, teknik och underhållningsutrustning och erbjuder en interaktiv upplevelse med bland annat flera integrerade skärmar.

Det finns även gott om komfortfunktioner, så som att alla stolar är elektriskt justerbara och har ventilation, värme och massagefunktion.

Stolarna på andra raden har dessutom justerbara benstöd, och går att fälla individuellt. Genom en digital kontrollpanel integrerad i armstödet styr passagerarna stolarna och dess komfortfunktioner.

Längst bak finns en soffa med plats för tre personer. Både den andra och tredje stolsraden går att skjuta framåt för att frigöra ytterligare bagageutrymme.

Mifa 9 är utrustad med flera förarassistanssystem med funktioner speciellt anpassade för trång stadstrafik. Bilen kan scanna och övervaka en yta på 150 kvadratmeter runt bilen, allt för att undvika och uppmärksamma föraren på hinder runt bilen.

Kommer till Sverige i år

Maxus Sverige berättar bara idag att modellen kommer till Sverige under året. Vi får inga prisuppgifter eller fördjupa specifikationer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.