Lyxiga elbilen Lucid Air presenteras i september

Lucid Motors meddelar idag att man kommer presentera produktionsversionen av den lyxiga elbilen Lucid Air den 9 september. Presentationen av bilen kommer att ske online, via en webbsändning.

Den ursprungliga planen var att presentera i april i samband med bilmässan i New York. På grund av pandemin ställde man in bilmässan.

Lucid Motor har beskrivit Air som en lyxig premiumsedan ”för den som vill åka i förstaklass på marken”. Elbilen levererar omkring 1000 hästkrafter, får en räckvidd på omkring 600 km och kommer klara 0-96 km/h (0-60 mph) på under 2,5 sekunder. Lucid Air har fått en uppskattad prislapp på $100 000, motsvarande omkring en miljon kronor.

Tillverkning av Lucid Air ska ske i Arizona, USA. Produktionsstarten är planerad till slutet på 2020. Bygget av fabriken där bilen ska tillverkas pågår nu för fullt. Trots förseningar i samband med pandemin räknar Lucid Motors med att bli klara i tid.

– Vi bygger en helt ny fabrik för att producera världens första riktigt lyxiga elbil. Det kräver oerhört mycket arbete och planering, att nu i sista sekund försöka ro hem hela projektet, säger Peter Hochholdinger, produktionschef på Lucid Motors.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.