Lyxiga elbilen Lucid Air kommer till Europa i sommar

Nu pekar det mesta på att den lyxiga elbilen Lucid Air närmar sig en lansering i Europa och Sverige. Det skriver brittiska Autocar som ska ha fått uppgifterna bekräftade av en talesperson inom Lucid Motors.

Planen är att en första lansering ska starta i Europa och Mellanöstern i juni eller juli. Lucid Motos har långtgående planer på att bygga en fabrik i Saudiarabien. Men bilarna som kommer från sommaren produceras vid Lucids fabrik i Arizona i USA.

Enligt Autocar kan Tyskland bli den första marknaden som får Lucid Air. När etableringen väl är klar i Tyskland kan försäljningen sedan starta i fler länder, skriver Autocar.

Här nämner bilsajten länder som Österrike, Belgien, Danmark, Finland, Island, Italien, Monaco, Nederländerna, Spanien, Sverige, Schweiz och Norge.

Lucid Air bjuder på imponerande prestanda och lyx; och har hyllats av de som provkört den. Lanseringsversionen Dream Edition har en kraftfull specifikationslista med en räckvidd på 748 kilometer, 1080 hästkrafter och klarar 0-100km/h på 2,5 sekunder.

Men lyxen och prestandan kostar. Priserna i USA startar på motsvarande 1,45 miljoner kronor. Längre fram kommer en långdistansversion med 830 kilometer i räckvidd följt av två varianter med lägre prestanda och pris.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.