Lyxiga elbilen Lucid Air får längst räckvidd – når 830 kilometer på en laddning

Uppstickaren Lucid Motors har under drygt 13 år arbetat med sin elbil Lucid Air. En ambition har varit att, utöver att skapa en superlyxig elbil, också ha längst räckvidd på marknaden.

Nu när lanseringen närmar sig och inför premiären har Lucid Motors testat elbilens räckvidd med hjälp av ett externt företag. Man har återskapar det test amerikanska myndigheter gör för att testa bilar och har fått en fastslagen räckvidd. Testerna visar att Lucid Air troligtvis får en räckvidd på hela 830 kilometer enligt den amerikanska körcykeln EPA.

– Jag är mycket glad över att Lucid Air har verifierats av oberoende FEV och uppnått en uppskattad EPA-räckvidd på 517 miles (830 kilometer), och att detta stycke elbilshistoria har uppnåtts helt och hållet genom Lucids egna teknik, säger Peter Rawlinson , VD för Lucid Motors.

Räckvidden är således drygt 30 procent längre än Tesla Model S, som idag innerhar räckviddsrekordet. Lucid Air har visserligen också ett drygt 30 procent större batteripaket på 130 kWh. Den producerar omkring 1 000 hästkrafter vilket ska ta den från 0–100km/h på 2,5 sekunder.

Premiären av Lucid Air är satt till 9 september i höst. Bilen ska tillverkas i en fabrik i Arizona med start i början av 2021. Redan nu går bilen att reservera, även för oss boende i Sverige.

Bilens prislapp kommer avslöjas under premiären den 9 september, men Vd Peter Rawlinson har tidigare sagt att bilen kommer kosta ”norr om $100 tusen dollar”.

https://www.youtube.com/watch?v=51WH6m6-8WQ
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.