Lyxiga direktörs-elbilen Hongqi E-HS9 kommer till Sverige

Nu kommer kinesiska lyxbilstillverkaren Hongqi till Sverige. Det genom Hedin Bil som blir den svenska importören. Först ut blir elbilen Hongqis E-HS9.

Det är en rymlig suv som går att få med antingen sex eller sju sittplatser. Hongqi lovar gott om komfort, teknik, säkerhet och prestanda. Ledordet är just ”kunglig komfort”.

Hongqi betyder ”röd flagga” och är Kinas äldsta personbilsmärke grundat 1959. Ursprungligen tillverkade man endast lyxiga bilar för Kinas rika och maktelit. Sedan 2014 tillverkar man lyxiga bilar för allmänheten.

Till Sverige kommer Hongqis E-HS9 i två olika utföranden. En version har har ett batteri på 76,5 kWh och erbjuder en räckvidd på upp till 395 kilometer. Den har en motor som levererar 396 hästkrafter.

Den större varianten har ett batteri på 90 kWh vilket ska ge en räckvidd på upp till 465 kilometer. Den har en kraftfullare motor som levererar 551 hästkrafter. 0–100 km/h gör den på 4,9 sekunder.

Försäljningen är tänkt att starta under årets fjärde kvartal. Ännu finns inga svenska priser klara.

Hongqi E-HS9 lanserades i Norge i början av året och där har över 1 000 bilar levererats hittills. I klippet nedan kan du se när norska Youtuber Björn Nyland är ute och söndagsåker i EN E-HS9.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.