Lyxbilsmärket Bentley ska lansera sin första elbil 2025 och bara erbjuda elbilar efter 2030

Allt fler biltillverkare siktar mot en koldioxidneutral framtid. Näst på tur står direktörernas och kungligheternas favorit, lyxbilsmärket Bentley. Tillverkaren är idag världens största producent av 12-cylindriga förbränningsmotorer men ska från och med 2030 endast tillverka helt eldrivna bilar.

Strategin fram till 2030 kommer att ske med en mjuk övergång. Bentley kommer presentera en portfölj av nya laddhybrider och fullt eldrivna modeller under det innevarande årtiondet.

Den första fullt eldrivna bilen från Bentley kommer att lanseras 2025. En tidig inblick i Bentleys eldrivna framtid fick vi med det eldrivna konceptet EXP 100 GT tidigare i år.

Bentley EXP 100 GT

Bentley EXP 100 GT har en drivlina bestående av fyra motorer som producerar motsvarande 1340 hästkrafter. Kraftpaketet ska klara 0-100km/h på 2,5 sekunder. Bentleys designchef Stefan Sielaff har tidigare uttalat sig om konceptet:

– Min instinkt är att göra en elbil som tar ett stort steg in i framtiden. Den måste se ut som en Bentley, men proportionerna på en elbil kan vara annorlunda. Om vi tittar på en Taycan, så är det en Porsche. Om vi tittar på en Tesla så sticker de inte ut mer än nödvändigt, sa Stefan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.