Lyx-elbilen Lucid Air öppnar förbokning i Sverige

Lucid Motors beskriver sin elbil Lucid Air som bilen med obegränsad lyx. Den ska bara en högpresterande sedan för affärsmän som inte bara vill flyga i förstaklass – utan också färdas i förstaklass på marken.

Nu meddelar den amerikanska uppstickaren att man tidigarelägger möjligheten att kunna förboka bilen till den europeiska marknaden. Orsaken anges vara hög efterfrågan. Det svenska förbokningspriset är 9 450kr.

Ännu finns inga svenska priser för själva bilen angivna, men i USA ska priserna starta på $60 000. Den svenska leveransen för de som beställer är däremot satt till slutet på 2021. Förbokar gör du på Lucid Motors hemsida.

Lucid Airs lyxiga baksäte.

Det är inte bara lyxen som är i topp utan också elbilens prestanda. Batteriet på 130 kWh ska ge en räckvidd på 60 mil, enligt amerikanska EPA-körcykeln som ofta är mer realistisk än den europeiska körcykeln WLTP. Bilen får ungefär 1 000 hästkrafter vilket ska ta den från 0–100km/h på 2,5 sekunder.

https://vimeo.com/224890962
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.