Lynk & Co visar upp ett koncept på elbil – designad i Göteborg

Geely-ägda Lynk & Co har presenterat sitt första koncept på en elbil. Modellen Lynk & Co Zero Concept som är designad i Göteborg ska ge oss en bild av företagets vision som ett globalt varumärke för elbilar.

Konceptet Zero Concept bygger på Geelys nya elbilsplattform SEA och kommer ha en räckvidd på upp till 700 kilometer enligt kinesiska mätstandarden NEDC. Översatt till vår europeisk körcykeln blir det uppskattningsvis omkring 500 kilometer.

– Engagemanget som lagts på Zero Concept är otroligt och resultatet är förstklassig design med toppmodern teknik som möjliggör en framtid utan utsläpp. Vi har inkluderat passion, prestanda och ren elektrifiering i Zero Concept, säger Geely Designs chefsdesiger Peter Horbury.

Tillverkningen av Zero Concept ska starta 2021 i Kina. Prestandamässigt ska elbilen klara 0-100km/h på strax under fyra sekunder. Bilen ska kunna ta emot trådlösa uppdateringar och utrustas med ”klassledande artificiell intelligens som stödjer full röstinteraktion”.

Första etablering 30 september

Den 30 september etablerar sig Lynk & Co på allvar i Europa och Sverige, genom att presentera sin mobilitetslösning för flexibelt bilägande. Då lanserar man också nya laddhybriden Lynk & Co 01 som i Kina redan sålts i över 300 000 exemplar. Dessutom lovar man att presentera fler kommande lanseringar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.