Lynk & Co ska lansera elbil i Europa till 2024 och kommer bara erbjuda en modell

Göteborgsbaserade Lynk & Co ska helt skifta om till elbilar i Europa till 2024. Det framgår i en intervju med VD Alain Visser i Automotive News Europa. Fortsatt är det enkla konfigurationer och prismodeller som kommer stå i fokus.

I Europa erbjuder Lynk & Co idag endast pluginhybriden 01. En bilmodell som var tidigt ute med att erbjudas som en flexibel prenumerationsmodell vid sidan av ett köpalternativ.

Den nya eldrivna Lynk & Co kommer att bygga på Geelys SEA-plattform som bland annat sitter i Smart #1 och Zeekr 001 (som är designad av Lynk & Co). Planen är att den på sikt ska ersätta laddhybriden.

Enligt Automotive News kommer den helt eldrivna ersättaren till 01 vara den enda modellen som Lynk & Co ska erbjuda i Europa. Man kommer också att fortsätta med sin prenumerationsmodell och begränsa möjligheterna till individuella konfigurationer:

– Vi gillar det och vi ser att våra kunder också gillar. Det faktum att det är en modell, 550 euro i månaden, svart eller blå och det är allt, sa Visser i intervjun.

Även koncernsyskonet Volvo siktar på att bygga elbilar baserade på SEA-plattformen. Den mindre elbilen som Volvo kommer presentera senare i år kommer sannolikt också bygga på plattformen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.