Luvly O är en svensk elbil för under 100 000 kronor

Det svenska bolaget Luvly grundades 2015 med fokus på att utveckla LUV-fordon (Light Urban Vehicles). Små fordon perfekta för stadsmiljöer. Nu presenterar Luvly en första modell i form av elbilen Luvly O.

Lanseringen är planerad till detta året. Luvly O kan utformas för att transportera människor eller användas för godstransporter i stadsmiljöer. I passagerareutförandet har den plats för fyra personer.

Räckvidden på en laddning är 100 kilometer och toppfarten är på 90 km/h. Priset är inte helt spikat, men Luvly berättar att det kommer vara under 100 000 kronor.

Designmässigt sticker Luvly O ut rejält. Bakom den står Joachim Nordwall som tidigare var chefsdesigner hos sportbilstillverkaren Koenigsegg.

Konstruktionen hämtar inspiration från formelbilar för att skapa ett så säkert fordon som möjligt. Därför har den fått ett starkt lätt chassi av sandwichkomposit som fungerar som en säkerhetsscell.

– Luvly grundades i vår övertygelse om att nästan allt som är dåligt med bilen; miljöförstöringen, kostnaden, trafikfaran och ineffektiv användning av gaturummet, kan undvikas med modern teknik och design. Konsumenter runt om i världen är redo att byta ut dyra och förorenande bilar mot mer ändamålsenliga lösningar, säger Håkan Lutz, VD och grundare av Luvly.

Håkan Lutz, VD och grundare av Luvly.

Plattformen kommer företaget också licensera ut. Det innebär att ingenjörer och designers kan använda den till att ta fram egna skräddarsydda fordonslösningar.

– Med vår patenterade teknik, licenser och lösningar för logistik tror vi att Luvly kan bli världsledande inom urban mobilitet de kommande decennierna, avslutar Håkan Lutz.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.