Lucid Motors kanske överraskar oss med en elsuv under premiären av Lucid Air

Elbilen Lucid Air premiärvisas om drygt en månad, men det kan också komma en överraskning i form av en SUV under presentationen. Uppgifterna kommer direkt från Lucid Motors Vd Peter Rawlinson i samband med en intervju på Youtube-kanalen E for Electric.

Under intervju frågar programledare vad som kommer efter Lucid Air. Då berättar Peter att man har en körduglig prototyp av en SUV.

– Snacka går ju. Vi måste närma oss detta med ödmjukhet. Vi har inte åstadkommit något innan vi har fått Lucid Air i produktion, men… vi har en SUV som bygger på Air-plattformen, säger Peter.

– Vi har till och med en fungerande prototyp, som vi kör med nu. Den är toppen. Vi har flera bilar och andra plattformar som kommer. Vi har en tioårsplan, fortsätter Peter.

En SUV från Lucid Motors redan 9 september?

Programledaren chockades över nyheter, men samlade sig för att fråga när vi kan få se skönheten.

– Ja… alltså… håll utkik. Titta på nio-nio, vi kanske… jag vet inte. Vi får se, avslutar Peter kryptiskt.

Nio-nio syftar med stor sannolikhet på premiär av Lucid Air. Premiären äger nämligen rum den 9 september. I videon nedan kan du se hela intervjun:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.