Lucid Motors inviger elbilsfabrik i Saudiarabien

Nystartade lyxbilstillverkaren Lucid Motors har nu öppnat sin första fabrik utanför USA. Valet föll på Jidda i Saudiarabien. Initialt kommer man producera bilar för den inhemska marknaden, och produktionskapaciteten uppgår nu från start till 5000 Lucid Air per år.

I framtiden ska produktionen skalas upp till 155 000 fordon årligen, och planen är att tillverka bilar för den närliggande regionen, men på sikt också för den globala marknaden.

Det är Saudiarabiens första bilfabrik någonsin, och man ser satsningen med Lucid Motors som en möjlighet till att bredda sin ekonomi, sprida sina risker och verka för ett hållbarare samhälle.

Den nya fabriken i Saudiarabien.

– Idag är ett stort ögonblick för oss alla på Lucid då vi blir en del av Saudiarabiens historia och skapar ett långsiktigt ekonomiskt värde för landet. Tidigare i år var vi stolta över att leverera den första Lucid Air till Saudiarabien, berättar Faisal Sultan, vicepresident och verkställande direktör för Mellanöstern, Lucid Group.

Som en del av satsningen i landet har Saudiarabiens regering gett löftet att köpa 100 000 elbilar från Lucid Motors under en 10-årsperiod.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.