Lucid Motors i mål: Första leveranserna av lyxiga elbilen Lucid Air till helgen

Efter flera år av utveckling och förseningar är Lucid Motors redo att leverera sin första elbil Lucid Air. Lördag 30 oktober kommer Lucid Motors arrangera ett leveransevenemang där de första kunderna kommer få sina bilar.

Premiärmodellen Air Dream Edition är utrustad med ett batteri på 118 kWh. Räckvidden anges till rekordlånga 748 kilometer. Motoreffekten är totalt 1080 hästkrafter och bilen ska klara 0-100km/h på omkring 2,5 sekunder. Priserna i USA startar på omkring 1,45 miljoner kronor.

– Att skapa Lucid Air har verkligen varit ett kärleksarbete, med kundleveranser som representerar kulmen av år med hårt arbete från hela Lucid-teamet. Jag är verkligen glad över att överlämna nycklarna till våra första kunder, kommenterar tillverkarens VD Peter Rawlinson.

Det är sannolikt att Lucid Air också kommer till Europa – redan idag kan man reservera ett exemplar i Sverige. Däremot finns det inga bekräftade leveransdatum eller priser för den svenska marknaden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.