Lucid Motors elbil Air Sapphire ”kommer köra ifrån en F1-bil”

I sommar är det lansering av Lucid Motors nya prestandamodell Air Sapphire. Den kraftfulla elbilen får 1200 hästkrafter och en toppfart på 322 km/h. I en kraftansträngning har Lucid också arbetat hårt för att bräcka Tesla Model S Plaid.

Den nya toppmodellen klarar sprinten 0-96 km/h (0-60 mph) på 1,89 sekunder, vilket är snabbare än Teslas löfte om 1,99 sekunder. I en intervju skryter nu bolagets VD Peter Rawlinson ännu mer.

– Jag testar en prototyp på vägen för tillfället, berättar Rawlinson för TopGear, och fortsätter:

– Om du placerar Air Sapphire på en Formel 1-startlinje kommer den att köra ifrån F1-bilarna i upp till 130 km/h. Först över 130 får F1-bilarna mer downforce och ett bättre effekt-till-vikt-förhållanden. Men det är en ganska imponerande maskin.

Om Lucid Motors kommer styra upp en sådan uppvisning återstår dock att se. Det hade varit imponerande att se. En liknande stunt har gjorts med en äldre Tesla Model S P100D som ”bara” klarar sprinten 0-60 mph på 2,7 sekunder. Hur det gick kan du se i videon nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.