Lucid Air visar upp sig i LA

Lucid Air ska vara elbilen med obegränsad lyx. Man beskriver bilen som en högpresterande sedan för affärsmän som inte bara vill flyga i förstaklass – utan också färdas i förstaklass på marken. Nu har Los Angeles Motor Show öppnat och i samband med bilmässan finns många imponerande utställare – däribland Lucid.

Lucid är på mässan i jakt om ungefär 5 miljarder kronor för att kunna bygga sin första fabrik. Genom att visa upp sin prototyp hoppas man på att nå och attrahera investerare. Lucid Air ska vara utrustat med ett 130kWh batteripaket och kunna köra 60 mil på en laddning. Ungefär 1000 hästkrafter ska göra att bilen kan köra 0-100 på 2,5 sekunder.

Tidigare har Lucid Air släppt en film på när de pressar upp en av sina prototyper i 378km/h.

Amerikanska motorsajten InsideEVs som är på motormässan har hunnit ta ett par bilder på Lucid Air-prototyp i samband med bilmässan. Vi publicerar två här, och resten kan du se hos InsideEVs genom att följa denna länken

 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.