Lucid Air med rekordräckvidd är klar – kundleveranser i oktober

Nu har Lucid Motors startat tillverkningen av den superlyxiga elbilen Lucid Air. Elbilen med en rekordlång räckvidd på upp till 830 kilometer ska nå de första kunderna i oktober. Enligt tillverkaren ska 13 000 har reserverat ett exemplar.

Egentligen skulle leveranserna ha startat under våren. Lucid Motors valde dock att skjuta på den då man tyckte man behövde finslipa på vissa detaljer. Lanseringsversionen Dream Edition har ett högt pris, och med det ville man leverera hög kvalité.

Dream Edition har en räckvidd på 748 kilometer, 1080 hästkrafter och klarar 0-100km/h på 2,5 sekunder. Priserna startar på motsvarande 1,45 miljoner kronor i USA. Dream Edition kommer att tillverkas i ett begränsat antal exemplar.

I nästa steg kommer långdistansversionen Grand Touring med 830 kilometer i räckvidd, följt av två modeller med lägre prestanda och pris.

– Den egenutvecklade tekniken som Lucid har utvecklat gör det möjligt att få längre reslängd med mindre energimängd. Till exempel har vår Lucid Air Grand Touring en officiell EPA-räckvidd på 830 kilometer med ett 112 kWh batteripaket, vilket ger den en branschledande effektivitet på 7,4 kilometer per kWh. Vår teknik kommer att möjliggöra allt lättare, effektivare och billigare elbilar, säger Lucid-chefen Peter Rawlinson.

Enligt sajten Electrek kommer Lucid Air till Europa under första halvan av 2022. Det uttalandet gjordes dock innan vårens förseningar. Om det står kvar återstår att se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.