Lotus vill mångdubbla sina volymer – ska göra det genom elbilar

Lotus ska gå från en liten biltillverkare av exklusiva bilar till att skala upp sin volymer och tillverka 100 000 bilar om året till 2028. Siffran kan tyckas vara liten, men med Lotus mått är det en jätteökning från fjolårets 1 500 bilar.

Lotus som är en del av Geely har satt fokus på att utöka sitt sortiment. Man ska inte längre bara tillverka små snabba sportbilar. I mars lanserade man bland annat suven Lotus Eletre med 600 hästkrafter.

Det är främst märkets elbilar som kommer se till att volymerna ökar. Då med Lotus Eletre i spetsen. Tillverkningen ska starta i slutet av 2023 – och nå full produktion under 2024.

Av de 100 000 bilarna Lotus ska sälja 2028 så är ungefär tio procent klassiska sportbilar, av den typen vi förknippar med Lotus. Resterande 90 procent är det nya ”livsstilssegmentet” med suvar och andra modeler större än sportbilarna med två dörrar.

Lotus har som mål att endast tillverka helt eldrivna bilar från 2028. Framöver kommer bland annat en fyrardörras coupé, ytterligare en suv och en helt eldriven sportbil.

Källa: Carexpert

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.