Se Lotus nästa elbil Envya pressas på Nürburgring

Lotus Envya som är märkets tredje elbil efter Evija och Eletre har nyss synts till på Nürburgring. Filmerna avslöjar att modellen blir minst sagt snabbt. Lotus Envya blir lägre och slankare än prestanda-suven Eletre och tar mer formen av en kombicoupé.

Lotus Envya förväntas ha premiär 2024. Förväntningen är en premiummodell som kan utmana elbilar som Porsche Taycan och Audi e-tron GT. Den förväntas klara 0 till 100 km/h på runt 3 sekunder och räckvidden blir troligtvis minst 500 kilometer på en laddning.

Lotus första volymmodell Lotus Eletre har imponerat och har lockade till storpublik när den visades upp på eCarExpo i Göteborg förra året. Bara i basutförandet levererar motorerna 450 kW (603 hk) och tar suven från 0 till 100 km/h på 4,5 sekunder. Priset på den modellen startar i Sverige på 1 119 990 kronor. Den mest kraftfulla varianten Eletre R har två motorer på totalt 675 kW (905 hk) och klarar 0 till 100 km/h på under 2,95 sekunder.

Att Lotus Envya på något vis skulle bli mer blygsam är svårt att tro. Vi lär även här se både en basmodell och en kraftfullare R-modell. En del tyder också på att Lotus Envya kan dela teknik med Polestar 5 som ingår i samma Geely-koncern. Priserna på Envya lär, precis som hos Eletre, landa på över miljonen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.