Lotus Emeya briljerar vid snabbladdaren – snittar på 331 kW i laddeffekt

Lotus senaste lansering Lotus Emeya har visat sig briljera vid snabbladdaren. I ett oberoende test utfört av P3 Charging Index plockar hyper-GT:n topplaceringen framför andra snabbladdande modeller som Mercedes EQS, Tesla Model Y och Xpeng G9.

Testerna visade att bilen kan ladda från 10 till 80 procent på 14 minuter vid en 400 kW (600A) snabbladdare. Det gör den till en av de snabbast laddande elbilarna idag. Laddeffekten toppade på 402 kW med en genomsnittlig effekt på 331 kW genom hela laddningsförloppet.

Emeya briljerar vid snabbladdaren.

Emeya återhämtar sig snabbt på långresorna och kan vid en snabbladdare ladda på med ytterligare 310 kilometer körsträcka (WLTP) på 10 minuter visar testerna.

– Med vår branschledande laddningsteknik tillgänglig idag flyttar Emeya gränserna för hur en elbil presterar. Det ger förarna självförtroendet att köra var som helst. Vi ger en oöverträffad körupplevelse i det ultimata grand tourer-paketet till den graden att förarna vill köra på el, kommenterar Lotus Group VD Qingfeng Feng.

Totalt testades elva elbilar. Hela testet kan du läsa mer om här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.