Löften om ledande räckvidd – Lucid Gravity går in i testfasen

Lucid Motors håller fortfarande på att skala upp produktionen av den lyxiga premiumelbilen Air. På tur står sedan en minst lika lyxig SUV – Gravity. Nu går elbilen in i nästa fas i utvecklingen och de första provkörningarna har nu startat på publika vägar.

Löftet från Lucid Motors är generösa utrymmen. Gravity ska ha plats för upp till sju vuxna personer och fortfarande också ha gott om plats över till packningen.

Trots det stora formatet lovar Lucid en kördynamik som i en sportbil. Man lovar också längre räckvidd än någon annan SUV på marknaden idag, vilket i så fall skulle innebära att den slår Fisker Ocean som har en räckvidd på upp till 707 kilometer.

– Jag är stolt över att se utvecklingen av Gravity SUV gå så snabbt framåt, eftersom den bygger på allt detta företag har uppnått hittills och driver ytterligare framsteg av vår interna teknologi för att skapa en lyxig elektrisk SUV som ingen annan, säger Peter Rawlinson, VD om den nya modellen.

Lanseringen av Gravity är planerade till nästa år. Redan i höst kan Lucid öppna förbokningen. Om modellen kommer till Europa återstår att se. Förra sommaren började de första leveranserna av Lucid Air på utvalda marknader i Europa.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.