Livestream: Världspremiär för Audi Q4 e-tron klockan 19:00 – titta här

Audi Q4 e-tron

Imorgon onsdag är det världspremiär för Audis nästa elbil. Den kompakta SUV:en Audi Q4 e-tron visas upp för världen tillsammans med coupéversionen Q4 Sportback e-tron. Premiären kan du se här i videospelaren nedanför med start klockan 19.00 den 14 april.

Detaljerna kring de kommande elbilarna är få, men samtidigt vet vi att de är syskonbilen till koncernkollegans Volkswagen ID.4. Därför kan vi förvänta oss en bil i snarlik storlek och de tekniska detaljerna som Audi släppt kring konceptmodellen av Q4 e-tron kommer troligt matcha verkligheten.

I konceptstadiet har den ett batteri på 82 kWh och en räckvidd på upp till 450 kilometer. Dubbla motorer med fyrhjulsdrift och en effekt på 225 kW tar den från 0 till 100 km/h på 6,3 sekunder.

Se premiären nedan:

Tillverkningen av Q4 e-tron ska redan ha startat och sker sida vid sidan med koncernsyskonet Volkswagen ID.4 i tyska Zwickau. Orderböckerna öppnar snart lovar Audi och de första leveranserna ska starta i sommar. För Sportback-versionen öppnar orderböckerna till sommaren med planerad leverans i höst.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.