Livesändning: Superlyxiga Mercedes EQS har premiär ikväll 18.00 – se premiären här

Ikväll klockan 18.00 är det premiär för Mercedes nya premiumelbil EQS. En elbil som erbjude kompromisslös lyx och en imponerande räckvidd på upp till 770 kilometer i sitt utförande med största batteri.

Premiären kan du se i videospelaren nedan:

Sändningen är avslutad, här hittar du vår sammanfattning om nya Mercedes EQS.

Vi har redan fått en del förhandsinformation om elbilen. Den kommer erbjudas med två olika batteristorlekar. Det största batteriet har en kapacitet på 108 kWh och det mindre är på 90 kWh. Räckvidden är 770 respektive 640 kilometer.

Vi vet också att Mercedes EQS kommer med tre olika drivlinor. Den angivna räckvidden för de två batterialternativen ovanför avser det mindre motoralternativet med bakhjulsdrift. Döpt till EQS 450+ erbjuder den en effekt på 245 kW.

EQS kommer också som fyrhjulsdrivna EQS 580 4MATIC med dubbla motorer som tillsammans producerar 385 kW. Dessutom kommer en tredje Performance-version, men den beskriver Mercedes endast ”som är ännu mer kraftfull”.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.