Live: Se premiären av elbilen Skoda Enyaq Coupé iV idag

Idag är det premiär för elbilen Skoda Enyaq Coupé iV – coupéversionen av Enyaq iV. Premiären direktsänds online från Prag med sändningsstart klockan 16.00 (svensk tid). Premiären ser du hos Skoda via den här länken eller direkt i videospelaren längre ner i den här artikeln.

När det gäller utrustning och teknik är Enyaq Coupé iV nära besläktad med Enyaq iV. Man kommer erbjuda modellen i flera varianter med bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift. Effekten på motorerna kommer att variera mellan 132 till 220 kW.

Den sluttande taklinjen och den bakre spoilern på bagageluckans överkant specifik för Enyaq Coupé iV sänker luftmotståndet något från det större syskonet. Här pratar Skoda om en luftmotståndskoefficient på 0,234 cd vilket ska vara bäst i klassen.

Även om taklinjen är lägre så är bagageutrymmet inte nämnvärt mindre volymmässigt än Enyaq iV. Coupén lastar 570 liter jämfört med 585 liter.

Video: Premiär Skoda Enyaq Coupé iV, start 16.00:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.