Volkswagen planerar liten och billig elbil i storlek med Polo

Pressfoto: Volkswagen ID.4

Nyhetsbyrån Reuters har tagit del av uppgifter om att Volkswagen tagit beslutet att påbörja utvecklingen av en liten elbil. Modellen är ämnad för en bredare marknad för att kunna tackla kraven på hårdare klimatbestämmelser.

Projektet går under namnet ”Small BEV” (liten elbil). Enligt Reuters arbetar nu ingenjörer i högt tempo med att ta fram en elbil i storlek med VW Polo. Målet är att priset på elbilen ska landa på mellan 20 000 och 30 000 euro.

Det gör modellen billigare än den nyligen lanserade Volkswagen ID.3, som närmast kan jämföras med en elbil i den större Golf-klassen.

Enligt tidigare uppgifter i år från en annan källa har man pratat om en VW ID.1 eller ID.2. De uppgifterna talar om en elbil med ett batteripaket på 24 eller 36 kWh med en räckivdd på omkring 300 kilometer.

Volkswagen har hårt ställda krav. Biltillverkaren måste öka försäljningen av eldrivna bilar för att hålla sig under nivåerna för EU:s utsläppsmål. VW-koncernen planerar att tillverka omkring en och en halv miljon elbilar 2025.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.