Liten och billig elbil från Hyundai bekräftad för Europa

Hyundai Casper som elbil. Foto: Namcha.

2024 blir ett spännande år med många betydligt mindre och framför allt billigare elbilar. Den största snackisen är kanske Citroën ë-C3 som i Sverige väntas kosta under 300 000 kronor. Men inströmningen av billiga elbilar kommer även från andra marknader än de europeiska.

Under året ska sydkoreanska Hyundai lansera sin första kompakta elbil i Europa. Det mot slutet av 2024 när Hyundai Casper kommer som en elbil. Maskerade prototyper har länge synts till på vägarna. Den kompakta modellens föregångare mäter endast 3,6 meter i längd.

Enligt franska medier har Hyundais representant i Frankrike, Lionel French Keogh, bekräftat att en europeisk variant av Casper kommer till hit. Dessutom kommer modellen att tillverkas i Europa, närmare bestämt i Tjeckien.

Några detaljer om prestanda eller andra specifikationer finns inte. Men Hyundai Group har tidigare meddelat hur man ska kunna lansera en ny serie billigare elbilar genom att tillverka sina egna billigare LFP-batterier.

Även koncernsyskonet Kia har börjat titta nedåt i storlekarna. Här har man bland annat bekräftat Kia EV3.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.