Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Liten elbil från BYD med bra räckvidd och lågt pris lanseras i Kina

Kinesiska biltillverkaren BYD är i Sverige mest känd för sina eldrivna bussar. BYD är däremot också en stor tillverkare av elbilar i Kina och har också så smått börjat titta på den europeiska marknaden. Bland annat genom lanseringen av suven BYD Tang i Norge.

I Kina har BYD nu lanserat en liten elbil som slår de flesta eldrivna småbilarna. Elbilen Dolphin kvalar in i samma storleksklass som Volkswagen ID.3. Den mäter omkring 4 meter i längd, 1,8 meter i bredd och har en höjd på 1,6 meter. Hjulbasen är på 2,7 meter.

Dolphin kommer i två versioner: En Standard Range-version och en Long Range-version. De två modellerna är utrustade med ett koboltfritt LFP-batteri på 30,7 respektive 43,9 kWh.

Räckvidden är upp till 405 generösa NEDC-kilometer med det större batteriet. Det motsvarar omkring 300 kilometer enligt vår mätstandard. Den mindre batteriet ger en räckvidd på 300 kilometer (NEDC), motsvarande omkring 225 kilometer enligt WLTP.

Bilen drivs av en motor som producerar 95 hästkrafter (75 kW). Så direkt snabb är den antagligen inte, men desto snabbare är laddningen. Dolphin är utrustad med 800-voltsteknik vilket ger imponerande snabbladdning. Bilen ska kunna laddas med 15 mil på bara 15 minuter.

Priset på Dolphin startar i Kina på motsvarande 130 000 kronor. Om du vill ha varianten med det större batteriet startar priserna på 190 000 kronor. Om Dolphin letar sig in på den europeiska marknaden återstår dock att se.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Tesla har länge haft ett rekommendationsprogram där Tesla-ägare kan få belöningar genom att rekommendera andra till att köpa en Tesla. Belöningarna har varierat genom...

Elbil

I veckan rullade den första leveransklara pickupen Rivian R1T av produktionslinan i Normal, Illinois. Därmed vann Rivian kampen om att vara först om att...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons