Lite sportigare: Volkswagen ID.3 GTX med mer prestanda på gång

I somras stoltserade Volkswagenchefen Ralf Brandstätter intill ett sportigt fyrhjulsdrivet koncept av Volkswagen ID.3 döpt till ID.X. Han var tydligt med att det var ett koncept, och att Volkswagen tagit fram bilen för att testa vad som var möjligt. Nu har en produktionsversion antagligen stöpts ur konceptet.

I samband med ett framträdande vid bilmässan i München berättade Brandstätter att en fyrhjulsdriven ID.3 kan bli verklighet genom prestandaemblemet GTX. Det rapporterar brittiska Autocar. Brandstätter är fåordig i detaljerna, men påtalar ”att mer prestanda kommer innebära kortare räckvidd”.

Konceptet ID.X vi såg i somras var utrustat med ett 82 kWh-batteri från ID.4, fyrhjulsdrift och två motorer med en samlad effekt på 245 kW (330 hk). Trots det större batteriet var bilen 200 kg lättare än sitt originalsyskon och klarade 0-100 km/h på 5,3 sekunder.

Autocar skriver dessutom att det kan bli aktuellt med att sätta Volkswagens R-emblem på vissa elbilsmodeller. En märkning som kan innebära ännu mer prestanda och sport.

Koncernsyskonet Cupra presenterade i maj elbilen Cupra Born. En modell nära besläktad med ID.3 med sportigare inslag och mer prestanda. Toppvarianten där får dock idag bara 231 hästkrafter och klarar 0-100 km/h på 6,6 sekunder. Cupra Born bygger till sitt försvar då på ett mindre batteri på 77 kWh och har endast en motor. Tillverkningen av Born ska starta nu under september.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.