Lite roligare Opel GSe är tillbaka med fokus på elbilar

Opels prestandamärke GSe kommer tillbaka, och denna gången som ett dynamiskt och elektrifierat varumärke. Nu står förkortningen för Grand Sport Electric istället för det tidigare Grand Sport Injection.

Opel har som mål att bli ett helt eldrivet bilmärke till 2028 i Europa. Med det tittar nu GSe på att omdefiniera ett toppsegmentet med högpresterande modeller. Precis som alla Opel-modeller kommer GSe-serien att vara ”Autobahn-säker” tack vare omfattande tester på tyska motorvägar.

– Jag är mycket glad över att kunna tillkännage att GSe inom kort kommer tillbaka som vårt sportiga och välutrustade varumärke. Vi har återigen hämtat inspiration från vårt rika arv, som vi gjorde med vårt nya kritikerhyllade djärva och avskalade designspråk, och gett det en modern twist, säger Florian Huettl, vd för Opel.

– I framtiden kommer varumärket GSe inte enbart representera dynamiska bilar som är roliga att köra utan även stå för Grand Sport Electric, vilket går helt i linje med våra planer för att bli ett fullt elektrifierat varumärke, fortsätter Florian Huettl.

Modellerna ska leverera ett atletiskt utseende baserat på Opels modeller. GSe-kunder kommer också kunna se fram emot unika chassiuppsättningar som ska leverera en hög nivå av körglädje och engagemang.

Kanske kan den klassiska Opel Manta hitta tillbaka som en lekfull GSe-modell? Tidigare har Opel visat upp ett retrokoncept på hur en sådan skulle kunna se ut (bild överst i artikeln).

Opel har dessutom vid ett senare tillfälle visat ett mer futuristiskt Manta-koncept. Då sa Opel att Manta kommer tillbaka i form av en elbil till 2025.

Opel Manta-e Concept
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.