Lightyear har redan planer på elbilen Lightyear Two – pris från 300 000 kronor

De holländska uppstickarna Lightyear har under de senaste åren visat upp sin prototyp på en lyxig, supereffektiv och solcellsdriven elbil. Modellen har fått namnet One och tillverkningen ska starta i Finland i år.

Nu berättar Lightyear att man har planer bortom One. Strax innan jul har Lightyear kommit överens med leasingbolaget LeasePlan om att de ska få erbjuda nästa modell.

LeasePlan har reserverat 5000 exemplar av tillverkarens andra modell, som vi kan kalla för Lightyear Two. Målet är att tillverkningen ska starta omkring 2024-2025.

Lightyear Two kommer bygga på teknologin utvecklad för One. Modellen kommer att erbjudas i Europa, USA och andra globala marknader. Fokus kommer vara att hålla nere priset. Målet är att det ska starta på omkring €30 000, uppger Lightyear i en pressrelease

– Tillsammans kommer LeasePlan och Lightyear att leverera världens första solcellsdrivna billeasing. Med Lightyear är räckviddsångest ett minne blott, liksom mardrömmen att behöva hitta en tillgänglig laddstation, säger Tex Gunning VD på LeasePlan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.