Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Lexus visar upp futuristiskt koncept på framtidens bil

Lexus har i samband med bilmässan i Tokyo valt att visa sitt koncept på framtidens elbil. Det vi ser är en måsvingeutrustad elbil med futuristiska drag. Konceptet sägs ”förkroppsliga Lexus elektriska vision” för det kommande decenniet.

Bilen har fått namnet Lexus LF-30. Konceptet är fyrhjulsdrivet, har ”steer-by-wire”-teknik och något Lexus kallar ”Advanced Posture Control”. Det sistnämnda fördelar kraften mellan de olika motorerna som är placerade direkt i hjulen.

Bland andra funktioner nämns steglöst tonade sidorutor, bilens front färgas för att kommunicera om bilen körs som vanligt eller om den är i självkörande läget. Föraren kan styra alla bilens viktiga funktioner genom knappar på ratten och får all nödvändig information på en headsupdisplay. Bilens funktioner kan också styras med gester.

Lexus vision är att batteriladdning kommer ske trådlöst, därför har även konceptet LF-30 trådlös laddning. Laddningen optimeras av ett avancerat AI-system som laddar bilen efter hur föraren brukar använda bilen.

Bilen är dessutom ansluten till Lexus Airporter, ett stödsystem i form av en drönare som kan transportera bagage från husdörren till bilens bagageutrymme.

Konceptet har ett batteripaket på 110 kWh och en räckvidd på 500 km. 0-100 km/h klarar den på 3,8 sekunder och maxhastigheten är 200 km/h.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Youtuber Björn Nyland har lagt vantarna på ett exemplar av nya Hyundai IONIQ 5 som nu börjat rulla ut till de första kunderna i...

Elbil

Mercedes delar med sig av de första bilderna på sin kommande elbil Mercedes EQE. Elbilen blir i storleksordningen en mindre modellklass än lyxiga elbilen...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons