Lexus UX 300e fräschas upp med betydligt längre räckvidd (450 kilometer)

Lexus uppdaterar sin första elbil Lexus UX 300e inför 2023 och det innebär en rejält utökad räckvidd. Det blir möjligt genom att Lexus ersätter det tidigare batteripaketet på 54,4 kWh med ett betydligt större på 72,8 kWh.

Med det nya batteriet ökar räckvidd från 305 kilometer till 450 kilometer. Det är en ökning med nästan 40 procent. Lexus har också förstärkt karossen för ökad stabilitet, installerat nya stötdämpare och förfinat servostyrningen. Modellen är utrustad med samma motor på 150 kW (201 hk) med drivning på framhjulen.

Interiört finns också en del nya uppdateringar. Infotainmentsystemet har fått en ny större 8- eller 12,3-tumsskärm (beroende på utrustningsnivå) med bättre kontraster och högre upplösning. Den är också placerad närmare föraren för att öka tillgängligheten. Systemet får också stöd för röststyrning och bättre navigering med realtidsdata som standard.

Med uppdateringen kommer också nya klädsel- och dekorfärger. Lexus har också flyttat runt en del knappar och reglage för att göra dem mer lättillgängliga. Den får också USB-C-uttag, en större platta för trådlös mobilladdning och ny LED-stämningsbelysning.

Lexus har också fokuserat på att minska på vindbrus och vägbuller för att göra elbilen tystare. De större batteriet fungerar också naturligt som en förbättrad ljuddämpare medger Lexus.

Bakslagen är väl att Lexus UX 300e är utrustad med Chademo-kontakt för snabbladdning – och inför det nya modellåret är det fortsatt Chademo som gäller.

Säljstarten är planerad till det första kvartalet nästa år med de första leveranserna under våren. Några nya prisuppgifter är inte klara. Idag kostar modellen i sitt nuvarande utförande 629 900 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.