Nya leveransrekord för de kinesiska elbilarna Nio och Xpeng i januari

Försäljningen av de kinesiska elbilarna från Nio och Xpeng fortsätter framgångsrikt i hemlandet Kina. Under december rapporterade de båda tillverkarna leveransrekord.

Den ökade försäljningen visar att intresset är stort för de två nya elbilstillverkarna, som snart också kommer till Europa. Xpeng har redan tjuvstartat med Norge.

Under januari leverade Xpeng 6 015 elbilar, vilket är en ökning med 470% jämfört med samma period förra året. Det är den sjunde rekordmånaden i rad för tillverkaren.

Leveranserna fördelade sig mellan 3710 exemplar av sedanmodellen P7 och 2305 exemplar av SUV:en G3 under januari. Väl värt att poängtera är att företagets populäraste och senaste modell P7, inte levererades under januari förra året.

Nio, som gjort sig känd för elbilarna med utbytbara batterier, slog också leveransrekord i januari. Det är den sjätte rekordmånaden i rad. Under januari leverade Nio totalt 7 225 elbilar, vilket är en ökning med 352% från samma period i fjol.

Totalt leverade Nio 2845 exemplar av sedanmodellen ES6, 2720 av den mindre SUV:en ES6 och 1660 exemplar av den större SUV:en ES8.

Nio och Xpeng ses som två stora utmanare till Tesla. Tesla har dock på senare tid ökat sin närvaro i Kina. Sedan ett år tillbaka tillverkas Tesla Model 3 lokalt i Kina. I januari i år startade Tesla också att leverera inhemskt tillverkade Tesla Model Y. Ännu finns inga officiella leveranssiffror från Tesla för januari.

Källa: InsideEVs & ElectricCarsReport

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.