Leveranserna nära: Volkswagen mobiliserar för att levera Volkswagen ID.3

I september kommer de första Volkswagen ID.3 rulla ut till kunder runtom i Europa. Totalt ska 37 000 förbeställda ID.3 levereras över kontinenten. Hur många som är reserverade till Sverige har Volkswagen inte förtält.

Att leveranserna nu är på gång råder det dock inget tvivel om. Jürgen Stackmann, Volkwagens marknadschef stoltserar på Twitter när de första 700 bilarna rullar av ett lastfartyg på norsk mark.

– Fler än 700 ID.3 1ST har ankommit till Norge med båt tidigt nu på morgonen. Nu är de påväg till återförsäljare och de första kunderna, skriver Jürgen.

Leveranserna i Sverige ska också starta i september enligt ett tidigare uttalandet från Volkswagen Sverige. Vissa funktioner kommer dock inte vara aktiverade vid leverans. Dessa kommer först i slutet på året via en mjukvaruuppdatering. Det berör funktioner som App Connect och vissa kompletterande funktioner i elbilens Head-Up-Display.

Så sent som i somras berättade Jürgen för Financial Times att Volkswagen har som mål att leverera totalt 60 000 till 70 000 elbilar innan året är slut. Totalt ska man leverera 100 000 ID.3 och efterföljande modell ID.4 nästa år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.